Δήμος Δυτικής Μάνης

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αβίας και Λεύκτρου και αποτελείται από 27 Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της οροσειράς του Ταϋγέτου, η οποία καταλήγει στο ακρωτήριο Ταίναρο. Αρχίζει λίγο έξω από την Καλαμάτα και τελειώνει στα όρια της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Νίκωνα. Ο πληθυσμός του νέου Δήμου είναι 7.280 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή 2011, ενώ καλύπτει γεωγραφικά μια έκταση 402.809 στρεμμάτων.

Η οικονομία του νέου Δήμου βασίζεται κυρίως στην αγροτική παραγωγή με σημαντικότερες καλλιέργειες αυτές της ελιάς. Βασίζεται, επίσης, στην κτηνοτροφία, στις οικοδομικές εργασίες καθώς και κατά ένα μεγάλο μέρος στον τουρισμό, λόγω κλιματικών συνθηκών, φυσικού κάλους και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δημοτική Ενότητα Αβίας Η Δημοτική Ενότητα Αβίας περιλαμβάνει τις εξής Τοπικές Κοινότητες:

ΑβίαΑλτομιράΔολοίΚάμποΚέντροΠηγάδιαΣταυροπήγιοΣωτηριάνικα

Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου Η Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου περιλαμβάνει τις εξής Τοπικές Κοινότητες:

ΚαρδαμύληΆγιο ΝικόλαοΆγιο Νίκωνα, Εξωχώρι, Θαλάμες, Καρυοβούνι, Καστανέα, Λαγκάδα, Μηλέα, Νεοχώρι, Νομιτσή, Πλάτσα, Προάστιο, Προσήλιο, Πύργο Καλαμών, Ρίγκλια, Σαϊδόνα, Τραχήλα, Τσέρια.

Επικοινωνία

Fax: 27210 64100

Email: info@dimosdytikismanis.gr

Site: www.dimosdytikismanis.gr

Καρδαμύλη, 24022 Μεσσηνία, Πελοπόννησος