ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΝΗ ΣΕΠ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην Καρδαμύλη, έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε η Έναρξη του Έργου: «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΝΗ – Πρόληψη και Ανακύκλωση Αστικών Στερεών Αποβλήτων  (Α.Σ.Α.) στο Δήμο Δυτικής Μάνης».

Σκοπός του Έργου είναι τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο- μέταλλα) και το οργανικό κλάσμα, κομποστοποιήσιμο (φλούδες, χόρτα, κόκκαλα και γενικά ό,τι προέρχεται από την κουζίνα) να μην πάνε στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής, αλλά να γίνεται διαλογή στην πηγή.

Συμμετείχαν από τον επικεφαλής φορέα ΜΚΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ο διαχειριστής και συνεργάτες στο Έργο, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κος Δημήτριος Γεννημαράς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, συνεργάτες του Δήμου και πολίτες που ενδιαφέρονται. Να σημειωθεί η Συμμετοχή εκπροσώπων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Καλαμάτας, που είχε καθοριστική σημασία. Τηρηθήκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Το Έργο δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ενημερώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό για τις συνέργειες μεταξύ περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης και προσελκύει νέους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο αντικείμενο της πρόληψης, ανακύκλωσης και διαχείρισης των ΑΣΑ αλλά  και τις δυνατότητες της έρευνας με χρήση νέων τεχνολογιών.

Από τις Δράσεις είναι: Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, δημιουργία ανοιχτού εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού, εγκατάσταση Κόμβου Πρόληψης και Ανακύκλωσης  Α.Σ.Α., δημιουργία/ενίσχυση σχολικής βιβλιοθήκης, πιλοτική τοποθέτηση κομποστοποιητών  και κάδων στις σχολικές μονάδες, ενημερωτικά -βιωματικά εργαστήρια, Summer  School  για Διαχείριση των Α.Σ.Α. & Αειφόρο Ανάπτυξη, διαχείριση  και Προβολή του Έργου, διάχυση και δημοσιότητα του Έργου, Διάχυση αποτελεσμάτων, αξιολόγηση του βαθμού ευαισθητοποίησης  και του Έργου.

Στο Έργο συμμετέχουν  η ΜΚΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, ως επικεφαλής και ο Δήμος Δυτικής Μάνης και θα πραγματοποιηθεί στα όρια του Δήμου Δυτικής Μάνη Μεσσηνίας   από τον Σεπτέμβριο 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι Δράσεις του Έργου, έγινε διεξοδική επεξήγηση του τρόπου διαχείρισης του Έργου και διευκρινιστική συζήτηση με τους φορείς που συμμετέχουν για θέματα πρακτικά και χρονοδιαγράμματος.

Χαιρέτισαν  οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν με προεξάρχοντα τον κο Δήμαρχο Δυτικής Μάνης.

Οι  εργασίες διήρκησαν από τις 11:00- 13:00 και από τις 18:00-20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης.

 

 

ΜΚΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

 


Τίτλος έργου: «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΝΗ» Πρόληψη και Ανακύκλωση Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Δήμο Δυτικής Μάνης «GREEN MANI»
Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2020»
Άξονας προτεραιότητας 3: Συμμετοχικότητα πολιτών
Μέτρο: Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες,
Θεματική Ενότητα: Α.3.2. Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών ή δράσεων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή των αστικών στερεών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των βιοαποβλήτων
Προϋπολογισμός: 50.000,00 €, Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο
Δικαιούχος: ΜΚΟ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Σχετικά Άρθρα

29 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου...

Καρδαμύλη, 9 Απριλίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ...

4 Απριλίου 2022

Πρόγραμμα...

Ημερίδα Σάββατο 9 Απριλίου 2022, από 09:30  έως 14:30...

4 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου...

Καρδαμύλη, 4 Απριλίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το...

11 Μαρτίου 2022

Δήμος Δυτικής...

Αγαπητοί Συνδημότες, Σας ενημερώνουμε ότι το...

9 Μαρτίου 2022

Δελτίο τύπου...

Οκτώβριος 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δυναμικά προχωράει το...

13 Νοεμβρίου 2021

Πρόγραμμα...

Mέρα 1: Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 Offline: Πνευματικό...